24 jan. 2012

Varför hjärtan?


Det anas ett visst mönster i den keramik jag lyckats sno ihop. Hjärtan... Vet egentligen inte varför. Jag har skrivit det förr. Jag har inget speciellt förhållande till hjärtan, ändå sitter det hjärtan på mycket av min keramik. Hmmmm...


Jag har förstås funderat lite varför. Jo, hörnini. Det är helt enkelt så att hjärtan är enkla att få relativt snygga och de är som gjorda för att "sitta på en kant". Helt enkelt. Det är ju dessutom en ganska fin symbol.


Men för att variera mig satte jag en liten dalahäst på kanten på en kruka. Nåväl. Allteftersom jag lär mig så hittar jag väl på lite nytt att keramika ihop. Just nu testar jag att göra fler fat-på-fot. Blir jag hyfsat nöjd kanske jag bjuder på fler bilder :-)

En sak är iallafall säker. Det är sååå roligt.

21 jan. 2012

Under frosttäcket


Visst ser han fridfull ut? I kylan. Under snötäcket. Min buddhafigur som står ute året om. Det är så fint ute nu. Lite snö har fallit och det är sisådär minus 10 grader. Träden är så där frostigt fina. Liksom ulliga. För visst är det så. Ska det ändå vara januari och vinter, ja då får det väl för bövelen vara snö och minusgrader.

Nu har det iallafall vänt. Det blir ljusare :-) Vi går fantastiska tider till mötes. Tänk... Vår, snödropp, fågelkvitter.... Nåväl. Först vintrar vi klart. Sen tar vi våren i famnen.

15 jan. 2012

Lysande snöbollar


Den är ju så otroligt snygg. Ljusslingan från Cabel & Cotton. Jag såg den för första gången i höstas. Blev så förtjust att jag köpte två stycken. Den helvita är jättefin i vårt uterum och passar inte bara att sitta uppe under jul, utan funkar lika bra hela vintern.



Vi ser den från vardagsrummet genom altandörren. och den är till och med snygg när den är släckt :-)


Den gär gjord av bomullstrådar. Jag kommer ihåg när jag var liten och vi gjorde figurer i papier mache. Vi blåste upp ballonger som vi klistrade tidningspapper på och sedan målade. När dom torkat stack man hål på ballongen. Det är så lamporna är gjorda, men inte med papper utan med bomullstrådar. Här är ett klipp från tillverkningen i Thailand. Flinka fingrar.

7 jan. 2012

Skarpt


Så himla skönt med en extra ledig dag den här veckan. Så man får smygstarta lite efter julledigheten. Vísst skulle det vara skönt med 4-dagars-arbetsvecka :-) 3-dagars-helger. Mmmmm.

Jag är ju en sucker på Ylva Skarps fantastiska skapelser. Jag tror att jag köpte min första Ylva-Skarp-bräda för..... jaaaa, det är himlans länge sedan. Den populära Carpe Diem-brädan, ni vet. Det var det första jag såg gjort av henne. Därefter har jag köpt ganska mycket Skarp-alster. Och nu ni. Har hon varit med och petat i tillverkningen av den här finfina retro-radion. Den var jag ju bara tvungen att ha... Vadå? Om vi behöver en radio till hemma hos oss??? Njaeaeeej. Vi har redan minst en radio i varje rum, men jag ser den som en inredningsdetalj. Som låter.


Den supersnygga radion finns att köpa här eller i närmaste Clas Ohlson-butik.