28 aug. 2011

Å tiden den bara går å går...


Visst låter det pretantiöst? Nyskördat... Jag skulle helt enkelt plocka upp några morötter till söndagsmiddagen. Och då passade jag på att "skörda" det som fanns. Jag plockar blommorna som finns och tar in det som är ätbart. Sockerärtorna sjunger på sista versen nu, men det har varit fantastiskt att ha och plocka in till salladerna i sommar.


Så just nu står det färska blommor både här och där :-)

Vi har haft en skön helg. Varmt, som att det vore rena rama högsommar. Lördagen tillbringade jag med funktionärsväst och flagga när 70-talet tappra löpare tog sig runt Löparklubbens Halvmarathon i Gustafs mellan Borlänge och Säter. Vilka prestationer i värmen. Vi lyfter på hatten!

Själv tog jag min söndags-löprunda på förmiddagen idag. Den äger rum mååånga av årets söndagar och väldigt ofta tillsammans med "Mannheimer och Tengby" på P4. Perfekt för mig att springa till.


Sådärja - nu är iallafall den här veckan till ända. Imorrn är det dax för en ny arbetsvecka. Och tills nästa gång - gör något kul och var snälla mot varandra :-)


22 aug. 2011

Keramik...


Oj, oj va kul. Jag har brännt mina första glasyrugnar. Spännande. Jag tar helt enkelt alla mina nybörjar-alster och använder dem för att testa att glasera och måla. Jag har ju tänkt att kasta väldigt mycket av det jag gjort, eftersom det inte är något jag vill ha kvar, det är ju min testkeramik. Men som tur var pratade jag lite med min keramikkompis L som tipsade om att jag naturligtvis skall använda det för att öva och testa glasyrer och målning på. Hon är smart hon :-) Sagt och gjort. Nu har jag testat en del. Lärorikt må jag säga.


Mycket kommer jag som sagt iinte att spara, men en del kommer att få leva vidare. Eventuellt den här lilla krukan/vasen. Kanske jag målar hjärtat i någon färg - vi får se. Jag är förtjust i att lägga till liiiite färg på det vita eller svarta, som just nu är de "grundfärger" jag använder.


1Med stor sannolikhet kommer det mer bilder på keramik framöver. För det här var ju kul!


Och tro det eller ej - här sitter ju självaste jag (fortfarande lite hemlig, dock) i min lilla keramikbod och är så där semesterkreativ som det bara går :-)

21 aug. 2011

Första jobbveckan


Sådärja. Första arbetsveckan avklarad. Efter att man klurat ut alla lösenord som man hunnit glömma under semestern, är allt preciiis som vanligt. Bra eller dåligt? Vet inte riktigt. Men jag gillar mitt jobb, så jag väljer "bra". Jag rivstartade med att vara bortrest från tisdag till fredag och ser nu fram emot att vara på hemmaplan heela den här veckan.


Helgen har gått i löpningens tecken. Jaaaa. Inte såå mycket för min del, men för maken och andra i min närhet. Löparklubben har haft tre lag med i Vasastafetten. Vilka lag! Vilka prestationer! Jag är onekligen impad. Själv satt jag hemma vid datorn och följde dem i "fäders spår". När det däremot nalkades god mat & dryck på kvällen, då minsann, passade det moi att vara med :-)

Men idag har jag varit ute en sväng med löpardojorna på. Men jisses va jobbigt det var. Valde motionsområdets jobbigaste slinga. Förmodligen för att kompensera att jag inte var med och sprang för laget igår. Hahaha. Man är ju inte riktigt klok.

13 aug. 2011

Expressnjutning


Ja, nu är det bara timmar kvar av semestern. Glurp... jag passar på att expressnjuta av ledigheten som är kvar och är förstås lite extra glad att det bjuds en fantastiskt vacker sensommarlördag. Frukost utomhus - förstås - och nu en, eller möjligtvis två, koppar kaffe. Dessa intas förstås även de utomhus.


Idag följer jag återigen maken i tanken när han genomför fjällmaran i Vålådalen. I skrivande stund har han varit ute i snart två timmar. Tyvärr finns ingen möjlighet att följa honom "live" via datorn, som t ex Stockholm Marathon, utan jag får helt enkelt vänta tills han ringer. Jag håller förstås alla tummar jag har.

Idag är de flesta bilderna här hemifrån. Vi har trots allt tillbringat väldigt stor del av vår semester i år, här hemma. Wonderful!

7 aug. 2011

Hur länge...


... kan man vara overksam på bloggen utan att den räknas som nedlagd? Well. Min ofivilliga blogg-paus blev himlans lång. Oootroligt mycket jobb i vintras och våras, till stor del framför dator, har gjort att datoranvändandet på hemmaplan har nerprioriterats. Rejält. Sen har det ju hunnit med att vara sommar dessutom :-)


Men nu ni. Nu har jag någon slags ambition att återvända i sakta mak. Det här inlägget innehåller bilder som får representera tiden som gått. Vi har semestrat, både i Grekland, vid stugan i Lekåsen, hemma i Lantlivska stugan och runt om i Svedala.


Och faktum är att vi semestrar fortfarande. Jisses vilken låååång semester det känns som vi har haft. Fantastiskt skönt.