28 mars 2011

Huuur roligt som helst


Vilken söndag det blev! Såå himla roligt. Och intressant. Och inspirerande. Jag har varit i Dala-Floda, ett folkdräkternas mecka, på broderikurs. Närmare bestämt på Påsömskurs.


Vi höll till på prästgården. Jag trodde att det var byns samlingslokal men det visade sig att vi var i någons hem. Fantastiskt att upplåta sitt hem för en kurs. Spännande med nya miljöer. Inte min inredningsstil men inte desto mindre intressant för det.

Och inne i ett av rummen låg inspirationsmaterial framme att beskåda.



Och kolla bara på det fantastiska draperiet. Ett sån't ska jag bordera när jag blir stor :-)


En fantastisk dag! Att vi dessutom käkade lunchen på härliga Dala-Floda Värdshus gjorde ju inte saken sämre. Bilder därifrån i nästa inlägg.


22 mars 2011

Vår vackra huvudstad


Som att jag inte får nog av Stockholm där jag tillbringar några dagar varje arbetsvecka nuförtiden, så åkte jag och maken dit tillsammans med goda vänner en helg.


Jodå. Men det är stor skillnad på att vara i Staden och jobba och att vara där och fröjdas.


Stockholm är vackert.


Vi promenerade. Det bästa sättet att se Stockholm enligt mig. Är det dessutom strålande sol blir det riktigt bra.


Vi roade oss med att gå på Scalateatern och se Dalmasen Peter Carlsson och hans Blå Grodor. Bra, som alltid.

Ja, det är ett exempel på vad man kan göra för att fylla på med lite energi.

21 mars 2011

Förskottsvår

Det är i och för sig i alldra tidigaste laget att leka vår. Men jag kunde inte motstå de vackra pelargonerna i ljusrosa. Tillsammans med vita favoritkrukorna blir det ju väldans vårigt i fönstret. Trots att det utanför köksfönstret fortfarande ligger 60 cm snö.

18 mars 2011

Årstid

Snösmältning :-)

14 mars 2011

60-talet :-)



Ja, sidebordet har ni ju redan sett. Det jag bytte till mig av mor o far. Nu står det på plats, lite lagom kryddat med vaser från 50- och 60-talet. Favoriter som hittat hem till oss på lite olika vägar. Någon från loppis, någon från ett föräldrahem och någon från en låda inropad på auktion för 50 kronor. Återbruk när det är som bäst.

.... och - Greklandsresan är beställd :-)

6 mars 2011

Längtan efter solen


Nä, nu längtar jag ihjäl mig efter sommar och sol. Måste ta och titta lite på utbudet av Greklandsresor, tror jag bestämt :-) Kan vara en riktigt bra inledning på sommaren - en vecka eller så i Greksolen.

3 mars 2011

Keramik


Jag håller på att öva med min keramik. Än så länge har jag ju ingen ugn, så just nu bara drejar och drejar jag. Och det blir en del alster, men jag inser att jag kommer inte ens att bränna de flesta av dem. Några ska jag iallafall bränna och såsmåningom glasera. Övning, övning. Nästa steg blir att köpa en ugn - vi får väl se när jag fixar det.

I november i fjol berättade jag att jag skulle börja förvandlingen av vårt fina gästrum till min keramikverkstad. Nu skulle jag räkna det som klart och jag trivs förträffligt där ute. Tyvärr har det inte blivit riktigt så mycket tid som jag tänkt - men jag har ju hela livet på mig :-)


1 mars 2011

Vackra vinter


Som om att vi inte fick nog med vinter här hemma i mellersta Dalarna. I julas drog vi till norra Dalarna :-) Där var det vinter! På julaftonskvällen hade vi minus 33! Men det var vackert som ett vykort. Se här bara.


Men nog är jag glad att det har vänt nu. Snart är det vår. Ja, eller snart o snart....