31 dec. 2010

Gott Nytt År

 



Vinterpromenad




Promenix en härligt vacker vinterdag :-)


19 dec. 2010

Vintrigt


Jomen så är det. Vintrigt. Kallt som attan och massor med snö. Idag har vi skottat fyra gånger tror jag :-) Faktum är att nu när jag har så mycket att göra på jobbet och är bortrest mest hela tiden, tycker jag att en så banal sak som att skotta snö är rena rama terapin. Visst, visst. Det kan tyckas najs att bo på fina hotellet och käka ute hela tiden. Men man får lätt en överdos av det där. Jag mår bäst hemma :-) Tur att tjänsteresandet är övergående och att jag har ett roligt jobb. Så idag har jag laddat batterierna rejält - både löptur och snöskottning. Å imorrn bär det av mot hufvudstaden igen. Men nu är det snart jul!!!

Ha det så bra där ute kära cybervänner!

17 dec. 2010

Lime-färgat


Nää. Det är ju inte sååå himla konstigt. Att "aj löööv them"! Amaryllisarna. Sååå fina. Så nu är det alltså dax för amaryllisbilder igen.



Trevlig helg på er!

14 dec. 2010

Vinter



Jamen, det går ju inte att inte skriva några rader om vädret. Säga vad man vill men visst kan det vara vackert! Frosten som bildas på rutorna på altanen till exempel. Som ett konstverk.


Till och med en vy med ortens värmeverk i full action blir lite vacker...

Så - på med långfillilngarna kära vänner och sköt om er!


12 dec. 2010

Drömmen om fin keramik...

Tiden rusaar fram. Det är mindre än två veckor kvar till dopparedagen! Jag ser verkligen fram emot jul och kanske några extra dagars ledighet. Jag har lyckat få ihop några timmar vid drejskivan. Det är hur kul som helst! Än så länge är det ju på övningsstadiet och jag har inte bränt nå't av det jag gjort ännu. Men snart så.... :-)

Nåväl - hoppas ni haft en skön tredje advent.


7 dec. 2010

Vackert och sorgligt



Visst är det en fin liten gård? Husen är såå fina och sååå förfallna. Och så ser det ut - år efter år. Nu står det nog inte på förrän taken börjar rasa in på de lite större husen. Riktigt okul! Ibland har vi fantiserat om att köpa gården och renovera husen :-) Tyvärr skulle det vara på tok för mycket jobb. Den renoveringen skulle varit gjord för 20 år sedan.

Tänk - här bodde det någon som pysslade om i stugorna och nu bara förfaller det. Vi går ju ofta förbi men ibland går vi in på gården och tittar på husen. Den här gången stod dörren till ett av husen på vid gavel. Nu går nog förfallet om möjligt ännu fortare. Jodå, vi petade igen dörren.

5 dec. 2010

Adventsmys i stugan

Ja, så var det andra advent då. Vi har det så vintrigt och frostigt och fint här hemma. Det ser nästan ut som ett vykort. Hela veckan har det varit så kallt, -10 till -18 grader sisådär. Men idag tog det igen sig lite och det var rena värmeböljan med bara minus 5!


Idag bidde det lite julklappsinköp. Hade också tänkt att besöka julmarknaden vid Falu Gruva, men det ställde jag in. Det blir nog ingen julmarknad för min del i år!! Märkligt, jag som brukar ha klippkort till marknadena. Nä, i år behöver jag vara hemma och softa på helgerna. Jag får julmysa här hemma i all enkelhet. Går också utmärkt kan jag meddela :-) Hyacint- och glöggdoft går inte av för hackor...

Sköt om er och ha det så bra där ute i kylan.