30 jan. 2009

Dalahästföljetongen

Det går ju inte precis i räserfart när jag håller på med mina projekt. Men vem har bråttom? Inte jag iallafall. Jag måste tänka. Och framför allt. Jag måste ha lust att hålla på. Och det är inte varje dag jag har det :-) Men. Nu har jag iallafall målat hästmönster på lite tyger. Vitt på svart linnetyg och svart på vanligt linnetyg. Å så får vi se vadan det kan bli av detta...


27 jan. 2009

Vinter

Det har snöat rejält hos oss i helgen. Vi skottade som tokar :-) Tur att snön var relativt lätt. Iallafall till att börja med. Men en sak är säker. Det är himlans fint ute när snön fallit. Här hos oss har vi riktigt fint vinterlandskap just nu. Hoppas den får ligga kvar ett tag - det är ju ändå bara januari och vinter kommer det att vara än ett tag. Eller vad tycker ni?



24 jan. 2009

Efter julen

Nu när julen definitivt lämnat det Lantlivska hemmet blev det lite tomt i fönstren... Nya blommor är ju alltid kul :-)

Jag letade efter två stycken som behöver tåla lite (eller ganska mycket för den delen) värme från elementet under fönstret.


... jag hittade dessa. Nu vet jag ju inte vad dom heter, men det är någon slags succlent-släkting tror jag bestämt. Än så länge står dom sig finfint och de pyttesmå vita blommorna håller på att slå ut lite.

Dom snygga krukorna är köpta i Hantverksbutiken i Öregrund som har öppet på somrarna och är gjorda av duktiga keramikern Kajsa Stenfeldt.

Ha en riktigt skön lördag allesamman!






18 jan. 2009

Lättplacerad

Jag tror att det är den enda sak jag själv ropat in på auktion.
Den lilla nätta fåtöljen. För några hundra pix. Jag är nämligen ingen auktionsropare.
Men jag ville gärna ha den och då var det välan bara att hojta :-) Den är liten och nätt och lättplacerad. Just nu står den under trappen. Passar perfekt.
Ett bra ställe att sitta och läsa på.

14 jan. 2009

Maränghönan med kompisar

Visst är hon snygg? Och lite uppstudsig. Maränghönan. Susanna Bäckströms superfina maränghöns är och har läänge varit mina favoriter.

Den här sitter i ensam majestät på en liten hylla...

... tillsammans med en fin liten kruka...

...strax under köksklockan där de andra två maränghönsen sitter och spanar.

Det var länge sedan jag köpte Susanna Bäckströms fina alster. Jag håller ögonen öppna, men har inte på väldigt länge sett något mer som hon gjort. Någon som vet om hon fortfarande är verksam?

12 jan. 2009

Dalahästar och lite... kurbits?

Jag testar. Tänkte ju försöka trycka något på tyg. Kommer ni ihåg dalahästarna på linnetyget? Nu är jag inne på att skissa något och sen rita eller trycka på tyg... Dalahästarna tryckte jag med hjälp av en potatis.
Nån som känner igen den här? Jag såg den nämligen idag med andra ögon, fast jag ser den i stort sett varje dag och tänkte... DEN ska jag ju ha på tyget! Så nu har jag skissat av den lite större, med lite egen tolkning, och tänkte sen kalkera den på tyget och sen fylla i med tygfärg... Fortsättning följer :-)

11 jan. 2009

Keramikfat

Vissa saker man köper blir man mer förtjust i än andra... Visst är det så? Det är liksom att man träffar rätt på nå't vis :-)

Det jättefina, gröna keramikfatet som jag köpte i våras är ett sådant. Det hängde jag upp i äppelträdet på en gång när jag kom hem. På första bilden (av de fyra lite mindre) ser man hur det samsas med äppelblommorna :-)

Det hänger fortfarande kvar i äppelträdet. Jag har haft både vatten och ljus i fatet. Just nu är det fullt i snö och is. Superfint!

10 jan. 2009

Rött

Kommer ni ihåg de fina trearmade ljusen vi stöpte i höstas? Man fick två med sig hem. Jag gjorde ett rött och ett vitt. Det röda har jag naturligtvis eldat på under julhelgen och så här ser det ut när de är färdigbrunnet :-)

Så smyger jag in lite amaryllisar igen :-) En röding som precis slagit ut. Woonderful!

9 jan. 2009

Kärleken övervinner allt


Vi har firat femårig bröllopsdag. Eller firat och firat. Vi har iallafall varit gifta i fem år - och några veckor vid det här laget :-)

Efva Attlings jättefina halsband blev ju liksom pricken över i en dag som denna.




8 jan. 2009

Hjärtkransen, igen...

Ytterligare ett inslag om följetongen Hjärtkransen som var så grön och fin när den var ny. När den hängt ett tag såg den nästan ut som att den rostat och nu har rotsten även blivit frost :-)

och ja.... den hänger där fortfarande!




6 jan. 2009

Speglingar

Jag måste bara ta med det här kortet, trots att det är slut på både advent och jul. Kortet är taget genom ett av köksfönstren. Det mot baksidan där adventsgranen står och lyser upp vår tillvaro. När man står på ett speciellt ställe speglar sig även adventsstjärnan från ett av de andra köksfönstren i fönstret och det ser ut lite som att granen har en toppstjärna... om ni förstår? Det här är alltså ingen Photoshop-trix, utan bara på riktigt....

Jag har stått och tittat på det där så många gånger och tänkte att jag måste ju fota fenomenet (!) och visa.

... och jaaa. Nu har jag visat :-)


4 jan. 2009

Årskrönikan, del II

Lantlivets årskrönika fortsätter...

Det var mycket blommor i juli. Dessutom besök från kompisen från Canada som tog hela familjen med sig hit och överraskningsgifte sig mitt framför ögonen på oss. Som tur var fick vi vara med.

Vi hade lite mystisk uppdelad semester den här sommaren. Två veckor hade vi i augusti och hann med besök både i Grekland, en sväng med nya, stoora husvagnen och en snabbsväng till Norra Dalarna för slåtterarbete.

En av mina absoluta favoritmånader - September. Lite lagom höst men ändå lite sommar kvar. Det skördades i Lantlivets lilla köksträdgård och tjejgänget hade en skön helg tillsammans.

Hösten och oktober kom och vi plockade svamp, jag gjorde kransar i parti och minut, vi åkte till Norra Dalarna och vinterstängde stugan och ställde iordning gästrummet för pelargonernas flytt från glasverandan och in i vinterboendet.

I november var det återigen dax för en inspirerande Roadtrip, jag gjorde höstinspirerande blomsterarrangemang för utebruk, det stöptes ljus och advent närmade sig...

och december månad fylldes förstås av allehanda julförberedelser.

Jojomensan. Det var ett heelt år! Nu ser jag fram emot ett nytt, härligt bloggår här på Lantlivsbloggen tillsammans med er alla :-)

Kronan

Jag har sett lite olika varianter på hur Marianas fina keramikkrona kan användas. Själv smyckade jag den med mossa och vita och silvria småkulor så här i juletid. Visst är den jättefin...

Idag har vi haft minus 20 här hemma i Dalom. Brrrr.... Skönt att sitta inne och uggla med en ständig brasa i spisen :-)