31 dec. 2007

Gott Nytt År


Nu har det gått ett år igen! Tusen tack till er alla härliga bloggkompisar som förgyllt min vardag med snälla kommentarer och inlägg på bloggen. 2007 har varit ett bra år och nu ser jag fram emot ytterligare ett i samma anda.

Skål och GOTT NYTT ÅR på er allesamman!

29 dec. 2007

Frostigt

Visst är det vackert med frosten? Vi hade kallt här i Dalarna strax före jul och då hade vi så här vackert utomhus.

Just nu föräras vi med ganska trist väder. Några plusgrader, blåsigt och inte minsta tillstymmelse till snö eller frost. Men vad gör väl det... Nu när det är lite lediga dagar får vi vara inomhus och kura :-)
...och, som en klok kompis sa: "Det är inte det man äter mellan jul och nyår man går upp i vikt av. Det är det man äter mellan nyår och jul!" *hahahaha* Så nu fortsätter jag att frossa i godsaker! Ha en skön lördagskväll på er allesamman!




24 dec. 2007

Julhälsning


Här kommer en julhälsning från vackra Norra Dalarna. Här är det riktigt vinter minsann! Igår strålade solen och idag snöar det.

Hoppas ni har en riktigt skön jul alla bloggvänner!











17 dec. 2007

Vinter och rött



...och visst är det fint med rött så här i julveckan :-) Kvasten kunde jag inte motstå när jag besökte Julmarknaden vid Gruvan i Falun förra helgen. Det gäller ju att ha en ny, fin och öva på - rätt som det är går färden mot Blåkulla. Det är ju faktiskt bara några månader kvar *moahahaha*



16 dec. 2007

Vintervitt

Även om snön kom, regnade bort och fortfarande lyster med sin frånvaro så har vi det vitt och fint i Dalarna just nu. Vi har kallt! -10 har det varit i en vecka nu så det är så frostigt och fint ute må ni tro :-)

Vi har, tillsammans med goda vänner, frossat i "Julbord med havets läckerheter"på en mycket trevlig herrgård mellan Enköping och Uppsala i helgen.

Det är jättenajs att åka iväg och skämma bort sig och det är alltid samma visa.
Borta bra...

... men hemma bäst :-)


Svart i advent

För det mesta är det rött och vitt i advent. Men lite svart funkar ju oxå :-)



9 dec. 2007

Jag ser stjärnor...

Jo, det är säkert. Varje gång jag går ut till uthuset :-) När jag såg dessa ursnygga stjärnor i vitmålad plåt tänkte jag att "dom blir nog jättesnygga på uthusdörrarna, istället för kransar". Och yes, det blev preciiiis som jag tänkte.







Uppdaterat 11/12: Vart jag köpt dom? Jo, på Mio, som någon av er anade. Och det fanns ytterligare en storlek - större än dessa. Superfina :-)

8 dec. 2007

Julpyssel



En låång skön lördag med julpyssel hela dagen. Finfint :-) Tänk att man är så lättroad *haha* Idag har jag frossat i kulor, mossa, ljus och hyacinter. Men när jag surfar runt hos er andra inser jag att jag är lååång ifrån ensam om att "gilla läget".

Imorrn blir det nog nå´t besök på någon av Julmarknaderna i närområden. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran, där måste finnas massor att föreviga.

Och all den härliga snön vi fick förra veckan.... den har r e g n a t bort. Herregud, ösregn i början av december. Ja, ja - det är väl bara att gilla läget och det har väl hänt förr.

Ha en riktigt skön lördagskväll!

2 dec. 2007

Första advent

Tänk vá helgerna går fort! Även den här förstås. Vi har ägnat delar av den att försöka välja ny matta till vardagsrummet.... Vi har lånat hem massor med mattor - runda, rektangulära, beiga, bruna och vita. Ska fundera lite till :-)


För övrigt har vi idag haft ett Hallelujah-moment om ca 14 km i +2 grader på hyfsat is- & snöfria vägar :-) *vad ett Hallelujah-moment är??? se här* Dessutom har vi gratulerat min käre brorson som uppnått den aktningsvärda åldern av 14 år och satt vår ute-advents-gran på sin plats med ljus och allt!

Ha en skön 1:a avdentsvecka där ute i cyberspace!