25 nov. 2006

Hösttankar


Mycket märkligt - nästa helg är det advent och vi har ingen snö! Höstarrangemanget i zink-baljan står sej så fint utanför entrén. Det kommer iallafall att bli advent-pyssel framöver.
Besöket på Gruvgatan 13 häromdagen var angenämt - butiken är mycket trivsam. Inget inhandlat denna gång dock.
Imorrn går färden tom Gamla Staberg utanför Falun där det är julmarknad. Mmmm...
Tills dess njuter jag av bilderna från Lekåsen, en fäbodvall längst uppe i norra Dalarna, där vi har vår stuga och där vi tillbringade några härliga höstdagar i oktober. Två dagar efter att vi åkte hem kom snön - och när den kommer där - då kommer den rejält!

22 nov. 2006

Lycka...


Imorrn ska jag åka till Gruvgatan 13. Jjippie! Det är invigning i den nya, större butiken. Jag kan knappt bärga mej. Kan tyvärr inte åka dit till kl 11 när dom öppnar utan måste jobba hela dagen först....

Men den som väntar på något gott.

Bilden från gruvgatan13.se.

20 nov. 2006

Fårglädje

Dessa uuunderbara Får-ting köper jag lite då och då på Gotland City i Stockholm. Det var kärlek vid första ögonkastet och jag försöker utöka samlingen när tillfälle ges.

Jag har dem i fönstret vid diskbänken. Att diska blir mycket trevligare i sällskap med Fåren.


...och här de vackra kulorna från Årstiden i Stockholm som såsmåningom skall ingå i en vacker advent-skapelse är det tänkt. Så länge får dom bara ligga här och vara vackra.

19 nov. 2006

Söndag

Idag har jag krattat löv!! Trots att det är mitten av november... När snön kom för två veckor sen hade nästan inga löv fallit från äppelträden och nu när snön försvunnit igen börjar löven falla.


Jag har sågat till en gammal, bred golvbräda som jag gjort en vägghylla av. Jag hade tidigare två hyllor som var kortare men i senaste ommöbleringen flyttade jag hyllorna och den ena blev för kort. Som tur var fanns det fler gamla, breda golvbrädor i förrådet och idag har jag (med lite hjälp av maken) fixat till ett nytt hyllplan. Nöjd!

Passade på att titta till pelargonerna som vilar i förrådet. Trots mörker och mycket lite vatten blommar dom! Fantastiska växter
!


Fler fantastiska växter som trots att vädret varit både kallt och blött står sig fint vid entren!



Ytterligare något att glädja sig åt när mörkret faller på :-)

18 nov. 2006

Premiär



Dagen har varit ooonödigt grå. Tur att man kan drömma sig bort. Just nu ägnas jul- och adventpyssel många tankar.

En av favoritaffärerna, Gruvgatan 13, ska få större lokaler. Nästa vecka tror jag. Ett besök där kommer definitivt att skänka mycken glädje.

Ett besök i huvudstaden i veckan och en av favoritaffärerna där, Årstiden, skänkte också mycken glädje samt några kassar med trevliga ting. Bl a snygga julgranskulor. På planeringsstadiet är just nu en granris-krans med just snygga julgranskulor i. Den håller så sakta på att ta form i mitt huvud.

Under tiden julpyntet tar form i huvudet kopplar jag av med att tänka på vårvintern och försommaren. Längtar redan efter tulpanerna. Men... som sagt, först advent och jul!!